Volleyliga-panel: Sæsonens første gyser

Kampreferat af Frederiksberg Volley – Fortuna Odense Volley (02.10.19). Skrevet af Volleyliga-panelets Morten Snetoft Ødum. Vi skulle hen i midten af uge 2 før den første 5-sætter dukkede op. Det blev i kampen mellem Frederiksberg og Fortuna Odense i Damernes liga. De to hold må ligge rigtig godt til hinanden, for ingen får rigtig hul…

:

Kampreferat af Frederiksberg Volley – Fortuna Odense Volley (02.10.19). Skrevet af Volleyliga-panelets Morten Snetoft Ødum.

Vi skulle hen i midten af uge 2 før den første 5-sætter dukkede op. Det blev i kampen mellem Frederiksberg og Fortuna Odense i Damernes liga.

De to hold må ligge rigtig godt til hinanden, for ingen får rigtig hul på bylden i 1. sæt. De to hold følges ad og først ved stillingen 17-19 til Fortuna opnås for første gang et forspring på mere end 1 point. Fortuna udvider deres føring til 20-23, og herfra burde det være en smal sag at side-out’e sættet hjem, men en servefejl efterfulgt af to hurtige uprovokerede fejl bringer balance i regnskabet og Fortuna er nødt til at tage time-out. De 30 sekunders afbrud giver den fornødne ro, og Fortuna giver sig selv en sætbold ved 23-24, men så træder Frederiksbergs Kroatiske tilkommer, 28-årige Katerina Černjeka, i karakter og scorer 2 gange på venstre kant. Sættet kulminerer ved 25-25, men det hele slutter lidt ærgerligt med to fejl fra Fortunas ungdoms-stjerne-duo – først en servefejl af hæver Clara Windeleff og så et angreb der går ud af deres hårdslående Astrid Mellmølle (Clara og Astrid har været på DU-landsholdet sammen og danner også par i beach volleyball). Frederiksberg vinder sættet og vinder 27-25.

Man kan godt fornemme at de unge piger mangler lidt år på bagen, for ellers havde de helt sikkert lukket det sæt. Den erfaring besidder Frederiksberg til gengæld, bl.a. qua den tidligere meget roste libero, Clara Vieira (årets fund 2014), der kom til holdet fra Holte allerede til den forgangne sæson, men hvor hun dog nøjedes med at være træningsspiller. Men nu hvor Ci Eshel stoppede, er Clara trådt til i kampene også.

I 2. sæt får Frederiksberg greb om kampen og tvinger Fortuna til time-out ved 14-10. Føringen holder hjem og hjemmeholdet bringer sig på 2-0 i sæt med 25-20.

De første to sæt var plaget af alt for mange servefejl hos Fortuna. Dem får de styr på i 3. sæt og får lagt pres på Frederiksberg, så de får nogle nemme point i egen serv. Dette bringer Fortuna foran 7-12. Frederiksberg får dog også lidt gang i serverne og bl.a. efter en god servestime af Ann-katrine Bisgaard Håkansson, udligner Frb ved 15-15. Ann-Katrine er netop vendt hjem til Danmark fra College i USA og har før det spillet i Køge.

Da Fortuna kommer i problemer efter nogle bolde med hæver fremme og pludselig ser sig bagud 17-19, skifter træner Britt Hansen en ny hæver ind i bagkæden, og lader Clara blive diagonal i stedet for. Normalt gør man dette med en dobbeltudskiftning (og oftest så snart hæver roterer frem til nettet, hvilket ikke er tilfældet her), men da Clara også er en stærk angriber, er det ikke nødvendigt at skifte hende ud også. Omrokeringen fungerer og de kommer ud af kniben. Det bliver endda Clara der slår bolden i gulvet til sætsejr 23-25.

Clara er tilbage som hæver fra starten af 4. sæt. Som holdets højeste spiller burde de måske overveje det anderledes, og det kommer måske også den dag, de føler de har en anden hæver klar i kulissen. Slutningen af 3. sæt gav Fortuna momentum og de kommer hurtigt foran med 1-5. Frederiksberg kommer tættest på at lukke hullet ved 11-13, 14-16 og igen 20-22, men det lykkedes aldrig at få kontakt. Fortuna udligner forholdsvis ubesværet til 2-2.

Tie-breakeren ligner en røvfuld til Frederiksberg, da holdene bytter ved hele 2-8, men pludselig går det stærkt den anden vej og Fortuna tager time-out da Frederiksberg reducerer til 7-10. Det hjælper dog ikke – Stephanie Dahl, der blev skiftet ind for at serve for Frederiksberg ved stillingen 6-10, fortsætter sine gode server efter time-out’en (hele 3 serveesser bliver det til) og holdet spiller flot blok/forsvar. Pludselig har vi os en reel gyser. Hjemmepublikummet bliver mere og mere højlydt og tror på sejren, især da Stephanie Dahl server holdet til udligning 10-10! Kampen er helt åben. I’m loving it 🙂

Heldigvis for Fortuna stepper Astrid Mellmølle op og bryder med Frederiksbergs 5 points streak. Fortuna genvinder rytmen og kommer på 10-13, men Rikke Katrine Larsen (tidligere Libero i Brøndby, men nu kant hos Frederiksberg) sørger for at spændingen fortsætter ved at score til både 11-13 og 12-13. Time-out til Fortuna. Planen bliver at gå til Agnes Mellmølle (Astrids lillesøster) der flot banker bolden stejlt i gulvet foran Vieira. Ved 13-14 skal Frederiksberg serve, men sikrer sig alligevel en angrebsmulighed og kan udligne, men det hele slutter med en flot center kill-block og sejr til Fortuna Odense.

En super spændende kamp, hvor Astrid Mellmølle bliver topscorer med 25 point (og derfor nok kampens bedste), mens Frederiksbergs topscorer bliver Katerina Černjeka med 19 point. Agnes Mellmølle spiller også en god kamp, og med hendes 16 år (snart 17) bliver det spændende at følge hendes udvikling.

Begge hold er et godt stykke væk fra niveauet i toppen af Ligaen, så det må forventes at det bliver disse to hold, samt Gentofte der kommer til at kæmpe om at blive Dronningerne af ligaens anden halvdel… i hvert fald som det ser ud lige nu, men sæsonen er også kun lige startet.

Morten Ødum

* Denne artikel er baseret på indhold fra et medlem af Volleyliga-panelet. Indholdet afspejler udelukkende det enkelte medlems synspunkter og tanker, og reflekterer derfor ikke Volleyball Danmarks generelle standpunkter. Volleyliga-panelet er en dynamisk gruppe af entusiastiske Volleyliga-eksperter, der bidrager med forskellige synspunkter og vinkler til Volleyligaen. Har du lyst til at være en del af Volleyliga-panelet, er du velkommen til at kontakte ces@volleyball.dk for at høre mere.