Volleyliga-panel: Et bud på årets vinderfavoritter

Volleyligaen 19/20 serves i gang den 25. september. Læs med her, hvor Morten Snetoft Ødum, medlem af Volleyball Danmarks nye Volleyliga-panel, giver sine forventninger til sæsonen. Volleyliga – Damer Hos damerne har Holte en stabil trup og må derfor siges at være favorit til at vinde igen i år. Brøndby har spiller tilgang, bl.a. med…

:

Volleyligaen 19/20 serves i gang den 25. september. Læs med her, hvor Morten Snetoft Ødum, medlem af Volleyball Danmarks nye Volleyliga-panel, giver sine forventninger til sæsonen.

Volleyliga – Damer
Hos damerne har Holte en stabil trup og må derfor siges at være favorit til at vinde igen i år. Brøndby har spiller tilgang, bl.a. med den høje, unge, venstrehåndede hardhitter, Sofia Bisgaard, der er kommet til fra Gentofte, samt nogle udlændinge. Så der er potentiale og det bliver spændende at følge om de kan drille Holte. Man må aldrig afskrive Brøndby jo.

ASV har haft stor udskiftning og endda nyt navn. Så det er svært at spå om de kan genvinde bronzemedaljen, synes jeg. Køge ser ud til at have stabilitet i truppen siden sidste sæson, så jeg forventer de ender i top 4 igen. Spørgsmålet er om Fortuna Odense er tilbage på hesten og kan bide skeer med Køge.

Frederiksberg Volley overraskede mig positivt ved at vinde 5.-9. plads slutspillet sidste sæson. Der er dog sket meget siden. Lars Engell er tilbage som headcoach, og der har været en hel del spillerudskiftning. Truppen ser fin ud, men de får brug for noget tid til at spille sig sammen – det har de dog også tid til, selvom en semi-finaleplads nok er urealistisk. Så det er fint for dem hvis de topper i slutspillet igen i denne sæson.

Gentofte har som nævnt mistet deres topscorer Sofia Bisgaard (til Brøndby) og så har deres været rod på trænerpladsen siden nytår, men nu er der ny træner på, og forhåbentlig giver det noget stabilitet igen, så de kan finde takterne i løbet af sæsonen.

Fortuna Odense sluttede forfærdeligt og slet ikke som forventet ud fra hvordan sæsonen ellers var gået, så de skal klare det meget bedre i slutspillet denne sæson. Deres mål skal være en semi-finale for potentialet er der, især hvis deres trup er bredere denne sæson (hvilket den skulle være).

Vestsjælland er nok stadig i en læringsfase, så de vil være glade for de sejre de kan få. Men der skal nok komme et par stykker, tror jeg.

Alt i alt vil jeg mene, at Holte er favorit, men Brøndby kan måske overraske. Der bliver dog helt sikkert kamp om bronze mellem ASV og Køge, eller måske endda Fortuna Odense som en dark horse trods deres bundplacering sidste sæson.

Volleyliga – Herrer
Hos herrerne ser Gentofte fortsat uhyggeligt gode ud – og det er selvom at det forlyder at Simon Gade og Philip Özari ikke er med længere. Vi ved også at den unge høje venstrehåndede hæver, Mads Kyed Jensen, forlader holdet (til fordel for Universitet i USA). Til gengæld er landsholdsspiller og årets center, Nicolai Houmann, samt libero Ibrahim Alievski kommet til fra Hvidovre. Så Gentofte ligner bedste bud på en vinder igen i år

Sølvvinderne fra Hvidovre mister Casper Munk, Nicolai Houmann og Ibrahim Alievski, så det bliver svært at forsvare sølvet. Der er kommet to polakker til, som tiden vil vise hvad giver holdet. De skal spille for at opnå en semi-finaleplads – spørgsmålet er om ikke Nordenskov nupper den for næsen af dem.

Marienlyst har mistet en del spillere der er stoppet med Liga-volley, andre har skiftet klub. Klubben har derfor startet et samarbejde med de 6 beachvolley bruttolandsholdspillere, der kan bidrage med erfaring samt støtte til de mange unge spillere. Jeg tror på en semi-finaleplads.

Middelfart har fået ny headcoach og en del spillerudskiftning – afgang fra Nikolaj Hjort og Jakob Brinck og bl.a. et par sydamerikanske tilkommere – så det er svært at spå om niveauet, men de er selv meget optimistiske. Også her tror jeg på en semifinale.

Nordenskov har stadig en smal trup, men kan de holde takterne fra forgangne sæson og kan de holde sig skadefri, så er de muligvis i en semi-finale.

Konklusionen fra min side er, at Gentofte er storfavorit igen. Spændingen ligger dog i pladserne 2-5, hvor alt heldigvis kan ske.

Morten Ødum

* Denne artikel er baseret på indhold fra et medlem af Volleyliga-panelet. Indholdet afspejler udelukkende det enkelte medlems synspunkter og tanker, og reflekterer derfor ikke Volleyball Danmarks generelle standpunkter. Volleyliga-panelet er en dynamisk gruppe af entusiastiske Volleyliga-eksperter, der bidrager med forskellige synspunkter og vinkler til Volleyligaen. Har du lyst til at være en del af Volleyliga-panelet, er du velkommen til at kontakte ces@volleyball.dk for at høre mere.