VK Vestsjælland vil i Final4

Har man oplevet en Volleyligakamp i Korsørhallen, har man også oplevet hvad indbegrebet af ’hjemmebane’ er. Her huserer VK Vestsjælland nemlig, og i deres ’hule’ møder man ikke bare et veloplagt hold på banen, men også et brølende hjemmepublikum – lige indtil COVID-19 bogstaveligt talt lagde en dæmper på den del. Men nu er tilskuerne…

:

Har man oplevet en Volleyligakamp i Korsørhallen, har man også oplevet hvad indbegrebet af ’hjemmebane’ er. Her huserer VK Vestsjælland nemlig, og i deres ’hule’ møder man ikke bare et veloplagt hold på banen, men også et brølende hjemmepublikum – lige indtil COVID-19 bogstaveligt talt lagde en dæmper på den del. Men nu er tilskuerne inviteret ind i hallen igen, og fredag den 1. oktober er der atter lagt op til et ordentlig brag i Korsørhallen – både på og uden for banen – når VK Vestsjællands bedste herrehold har sæsonpræmiere.

Volleyklubben Vestsjælland, bedre kendt som VKV i daglig tale, fik debut i Volleyligaen i 2016 og tager i år dermed hul på deres sjette sæson i Danmarks bedste række. Placeringerne i Volleyligaen har svinget mellem 8.-5. pladsen, mens klubben nåede sit hidtil bedste resultat på herresiden, da de i sidste sæson vandt bronze i Pokalturneringen.

Men spørger man trænerteamet med Rolf Hartig Meegdes i front er ambitionerne for sæsonen højere, og målet for holdet er at komme i top fire i både i Volleyligaen og Pokalturneringen. Med en bred trup bestående af en stor gruppe spillere af ’egen avl’, nytilkomne danske spillere krydret med udenlandske spillere fra Canada, USA og Brasilien er der lagt op til en spændende sæson for VKV.

 – Rolf Hartig Meegdes, headcoach: I sidste sæson så det længe meget fornuftigt ud, men desværre gik luften af ballonen. Men vi ved hvad det kræver for at være med hvor det er sjovt, så vi går helt sikkert efter at forbedre 5. pladsen i ligaen og 3. pladsen i pokalen. Men vi ved også, at ligaen er utrolig lige, så igen i år kan det være de helt små marginaler der afgør om man går glad eller skuffet hjem fra hallen.”

Dem skal du holde øje med:

– af head coach Rolf Hartig Meegdes

Kalle Madsen: Kalle er holdets forventede pointsluger og må forventes at skulle lave et hav af point igen i år, da han vil få en masse hævninger som i forrige sæson. Men vi regner med op til flere spillere vil hjælpe med at tage presset af ham.

Patrick Dufrêche, Kim Buchwald og Daniel Gordon: Trekløveren er holdets kulturbærere og har alle været med på holdet siden de lå i midten af 2. division. Så de skal helt sikkert bidrage med at opretholder VKVs kultur.

Jackson Gilbert (USA): Jackson er en af vores nye udenlandske spillere, som altid er der et vist pres og forventninger til disse spillere, da de kommer til klubben som professionelle. Jeg er dog fortrøstningsfuld over, at Jackson nok skal slå til, da han i den seneste college-sæson leverede over 5 point pr. sæt i snit.

Derudover har vi mange unge talenter på holdet, som har været eller er med på U-landsholdene. Fremtiden for dem ser lys ud og jeg håber de griber chancen for gennembrud, når den kommer.

 Truppen:

*tilgange i sæson 21/22

Hæver
#11 Jacob Marzehtta Bech
#17 Samuel Turner Kloke (CAN) *

Kant
#7 Daniel Gordon
#8 Joshua Huntley*
#12 Kalle Kjerstein Madsen
#13 Jackson Gilbert (USA) *
#14 Kristian Høegh Kold

Diagonal
#3 Emil Blankholm Pedersen*
#9 Victor Elkjær Lünell

Center
#1 Morten Eiersø Samer
#2 Patrick Pierre Dufrêche
#5 Oliver Lønberg Pihl
#6 Franco Drago (BRA)*
#16 Oliver Rydahl Christensen*

Libero
#4 Kim Buchwald
#10 Rasmus Marzettha Bech
#15 Aske Bardenfleth-Hansen Løjborg

Afgange fra forrige sæson:
Joakim Engelbrecht (KV61)
Samir Seyed (Gentofte Volley)
Brandon Greenway (VC Bitterfeld-Wolfen, GER)
Jordan Darlington (ukendt)
Adam Ian Hakizimfura (Hvidovre VK)