Optakt: Nordenskov UIF jagter revanchen, når Marienlyst-Fortuna venter i finaleserien

Det er ikke meget mere end to måneder siden, at de stod overfor hinanden i en altafgørende semifinale til Final4. Lørdag den 15. april kl. 15:00 går det løs igen, når jagten på guldmedaljen sættes ind. Der er i den grad lagt op til revancheopgør, når Marienlyst-Fortuna og Nordenskov UIF lørdag tager hul på finaleserien.…

:

Det er ikke meget mere end to måneder siden, at de stod overfor hinanden i en altafgørende semifinale til Final4. Lørdag den 15. april kl. 15:00 går det løs igen, når jagten på guldmedaljen sættes ind.

Der er i den grad lagt op til revancheopgør, når Marienlyst-Fortuna og Nordenskov UIF lørdag tager hul på finaleserien. Det er nemlig ikke meget mere end to måneder siden, at Marienlyst-Fortuna spolerede gulddrømmene for det jyske mandskab i Pokalturneringen, der i sidste ende måtte nøjes med en bronzemedalje i Aarhus.

Ligesom det gør sig gældende hos kvinderne, er det grundspillets top-2, der står overfor hinanden, når herrernes finaler serves i gang i Klostermarkshallen i Odense lørdag eftermiddag. Sæsonens resultathistorik mellem de to hold tyder på, at der i den grad er lagt op til et brag af en semifinaleserie, hvor intense og nervepirrende femsætsgysere absolut ikke er udelukket. De to hold har nemlig mødt hinanden tre gange inden de løber på banen lørdag, og alle tre gange er det endt i fem sæt. I begge lejre hersker der heller ingen tvivl om, at den kommende finaleserie bliver lige så intens og tæt, som historikken foreskriver: 

– ”Vi forventer en serie med tætte kampe, hvor det mest stabile hold gennem finaleserien tager sejren, titlen og guldmedaljen,” fortæller anfører i Marienlyst-Fortuna, Nikolaj Hjorth, der bakkes op af sin finalemodstander:

– ”Jeg tror det bliver en meget spændende finaleserie. Vi er to hold, der spiller meget lige op mod hinanden, og de gange vi har mødt hinanden i sæsonen, har det været nogle meget tætte opgør,” afslutter Jonas Foldager, libero i Nordenskov UIF. 

I grundspillet vandt de en kamp hver, men i seneste opgør, nemlig semifinalen i Pokalturneringen, hev Marienlyst-Fortuna sejren hjem, og spillede sig i sidste ende hele vejen til guldmedaljen. Der er derfor også tale om et direkte revancheopgør for Nordenskov UIF, der ligeledes kan skrive klubhistorie og spille sig til den allerførste mesterskabstitel. I 2020 spillede det jyske mandskab sig til klubbens første og eneste medalje i Volleyligaen, nemlig en sølvmedalje. Året efter landede sølvmedaljen hos Marienlyst-Fortuna, der måtte se sig slået i finalen af Gentofte Volley. Den fynske klub har ellers flere mesterskabstitler bag sig, men altså ikke kunne træde øverst på podiet siden 2017. Så trods en fantastisk medalje- og mesterskabshistorie i Odense-klubben, er det altså to hold, som har en sølvmedalje som seneste bedste resultat i Volleyligaen – noget som for ét af holdene ændrer sig meget snart. 

Finaler Herrer: 

Serien spilles bedst af fem kampe.

15.04 kl. 15:00: Marienlyst-Fortuna – Nordenskov UIF (Klostermarkshallen)
18.04 kl. 19:30: Nordenskov UIF – Marienlyst-Fortuna (Helle Hallen)
21.04 kl. 18:30: Marienlyst-Fortuna – Nordenskov UIF (Klostermarkshallen) – vises også på SPORT LIVE.
25.04. kl. 18:30: Nordenskov UIF – Marienlyst-Fortuna (Helle Hallen)
28.04. kl. 18:30: Marienlyst-Fortuna – Nordenskov UIF (Klostermarkshallen)

Følg alle kampe på www.volleytv.dk