Optakt: Kan ASV Elite besejre finalerutinerede Holte IF i kampen om Danmarksmesterskabet?

For 34. gang på 36 år står Holte IF i en finale om Danmarksmesterskabet. Fredag den 14. april kl. 18:30 løber det rutinerede hold på banen til årets første finaleopgør, når ASV Elite venter på den anden side af nettet – et hold, der ikke har været i finalen i Volleyligaen siden 1991.  De lå…

:

For 34. gang på 36 år står Holte IF i en finale om Danmarksmesterskabet. Fredag den 14. april kl. 18:30 løber det rutinerede hold på banen til årets første finaleopgør, når ASV Elite venter på den anden side af nettet – et hold, der ikke har været i finalen i Volleyligaen siden 1991. 

De lå i toppen af Volleyligaen, da grundspillet sluttede tidligere på året, og står nu overfor hinanden i slutspillets allersidste fase. Det er blevet afgørelsens time, og fredag aften server kvinderne fra Holte IF og ASV Elite finaleserien i gang – for nu skal vi have kåret årets danske mestre. 

Når Holte IF i morgen tager imod gæsterne fra Aarhus, er det to hold, der kender hinanden ganske godt. De har nemlig mødt hinanden hele fem gange i løbet af sæsonen, og i seneste opgør gjaldt det altså en plads i årets pokalfinale. Her blev det til en 3-1 sejr til den sjællandske klub, der dermed frarøvede ASV muligheden for at sikre sig guldet i en fantastisk kulisse på hjemmebanen i Aarhus. Men selvom det blev til en finaleplads og i sidste ende en guldmedalje og pokaltitel til Holte IF i årets Pokalturnering, lægger anfører i Holte IF, Nora Møllgaard, ikke skjul på, at det kræver endnu en stærk indsats fra holdet, hvis der skal endnu en guldmedalje til samlingen: 

– ”Vi forventer et Aarhus-hold, som er knivskarpe efter en semifinaleserie mod Gentofte Volley. Vi har allerede haft en masse spændende kampe mod dem og synes, at de udvikler sig som hold hele tiden. Derfor skal vi gøre vores absolut bedste hele finaleserien igennem” fastslår Nora.

Modstanderne fra ASV forventer ligeledes et intenst finaleforløb, men tror på, at holdet kan revanchere oplevelsen fra pokalturneringen:

– ”Vi forventer at finaleserien bliver intens og fyldt med god volleyball. Holte IF er et ekstremt målrettet og disciplineret hold med mange dygtige og rutinerede spillere. Vi har indtil videre i sæsonen formået at komme tættere og tættere på et godt resultat, jo flere kampe vi har spillet mod dem. Så vi er klar på at give dem kamp til stregen de næste par uger, når finalerne skydes i gang” fortæller søskendeparret Frederikke og Caroline Stenholt Krogh. 

Om det bliver det finalerutinerede hold fra Holte IF eller de revanchesultne kvinder fra ASV Elite der tager guldmedaljen, titlen og det store trofæ er endnu uvist. Men i morgen starter jagten på dét, de alle sammen har kæmpet for hele sæsonen. 

Finaler kvinder: 

Serien spilles bedst af fem kampe.

14.04. kl. 18:30: Holte IF – ASV Elite (Ny Holtehal)
17.04. kl. 20:00: ASV Elite – Holte IF (Gl. Stadionhal)
20.04. kl. 20:15: Holte IF – ASV Elite (Ny Holtehal) – vises også på SPORT LIVE
24.04. kl. 18:30: ASV Elite – Holte IF (Gl. Stadionhal)
27.04. kl. 20:15: Holte IF – ASV Elite (Ny Holtehal)

Følg alle kampe på www.volleytv.dk