Optakt: Brøndby VK og Holte IF dyster om kvindernes DM-titel for 10. gang

Hele ni gange før har ærkerivalerne Brøndby VK og Holte IF dystet om DM-guldet i kvindernes Volleyliga. Onsdag den 13. april kl. 19:00 tager de to hold hul på deres 10. finaledyst om Danmarksmestertitlen. Brøndby VK og Holte IF mødte første gang hinanden i en DM-finale i 2011, og lige siden har de to hold…

:

Hele ni gange før har ærkerivalerne Brøndby VK og Holte IF dystet om DM-guldet i kvindernes Volleyliga. Onsdag den 13. april kl. 19:00 tager de to hold hul på deres 10. finaledyst om Danmarksmestertitlen.

Brøndby VK og Holte IF mødte første gang hinanden i en DM-finale i 2011, og lige siden har de to hold udkæmpet intense finaleforløb om den danske volleyballtrone – med fire sejre til Brøndby VK og fem til Holte IF.

Holte IF er forsvarende Danmarksmestre, men vestegnsholdet og cheftræner Dan Pawlikowski føler sig godt forberedte til at kunne udligne de interne opgør og stille sig øverst på podiet i denne sæson.

– ”Vi har stor styrke i bredden på vores trup, hvor der altid står en ny spiller klar til at tage teten eller udfylde en ny rolle. Holdet har været på en udviklingstur i USA, hvor vi fik god erfaring med at spille hårde kampe på højt niveau mod en række college-hold. Denne erfaring har vi taget med os i forberedelserne til finaleserien mod Holte”, fortæller Dan Pawlikowski og fortsætter:

– ”Med Holte som modstander, står vi uden tvivl over for et erfarent og velspillende hold, så jeg forventer en spændende finaleserie. Holdene og spillerne kender hinanden godt, så der bliver nok brug for at lave justeringer, som kan ændre dynamikken. Nu handler det om ikke at blive distraheret og arbejde sammen som et hold frem mod målet”, afslutter han.

Tidligere på året mødtes Brøndby VK og Holte IF også i sæsonens Pokalfinale, hvor Brøndby hev sejren hjem. Hos Holte IF er der derfor blevet arbejdet fokuseret på de vigtige justeringer frem mod finaleserien.

– ”Vi har siden Final4 fokuseret på de ting, vi syntes manglede for at kunne konkurrere ordentligt, så det har været vores fokus. Vi synes, at det virkede rigtig godt i semifinalen mod Team Køge, så nu handler det om at fortsætte de samme takter mod Brøndby også”, fortæller Sven-Erik Borch Lauridsen, cheftræner for Holte IF.

– ”At stå i en finaleserie som denne kræver – ud over at vi skal være i god form og holde skaderne på afstand – at vi stoler på vores evner og spil, og at vi minder hinanden om det, når tvivlen melder sig. For vi kan ikke på så kort tid lære at gøre tingene anderledes. Min opgave er at forberede spillerne bedst muligt, og få dem bragt derhen mentalt og fysisk, hvor de præsterer bedst muligt. Og til sidst, så skal vi mønstre viljen til at spille for at vinde hele tiden,” afslutter han.

Volleyliga Finaler, kvinder:
Serien spilles som bedst af fem kampe:

13.04. kl. 19:00: Brøndby VK – Holte IF (Stadionhal 1)
17.04. kl. 14:00: Holte IF – Brøndby VK (Ny Holtehal)
20.04. kl. 19:00: Brøndby VK – Holte IF (Stadionhal 1) – vises også på Sport Live
24.04. kl. 15:30: Holte IF – Brøndby VK (Ny Holtehal)
28.04. kl. 19:00: Brøndby VK – Holte IF (Stadionhal 1)

Følg alle kampe på www.volleytv.dk