Middelfart VK er Danmarksmestre efter dramatisk maratonfinale.

På en højhellig 2. påskedag vandt Middelfart VK den tredje og afgørende kamp i DM-finaleserien mod de forsvarende mestre Gentofte Volley efter en dramatisk femsætsgyser, der havde det hele. Volleyligaen: 3. DM-finale, herrer: Middelfart VK – Gentofte Volley: 3-2 (25-22, 21-25, 17-25, 25-23, 15-9) Trods helligdag og ualmindeligt flot forårsvejr var det en aldeles velbesøgt…

:

På en højhellig 2. påskedag vandt Middelfart VK den tredje og afgørende kamp i DM-finaleserien mod de forsvarende mestre Gentofte Volley efter en dramatisk femsætsgyser, der havde det hele.

Volleyligaen: 3. DM-finale, herrer:
Middelfart VK – Gentofte Volley: 3-2 (25-22, 21-25, 17-25, 25-23, 15-9)

Trods helligdag og ualmindeligt flot forårsvejr var det en aldeles velbesøgt Lillebæltshal, som mandag aften skabte kulissen til sæsonens 3. DM-finale i herrernes Volleyliga mellem Middelfart VK og Gentofte Volley.

Med to sejre i bagagen havde Middelfart VK før kampen skabt de bedste forudsætninger for dagens kamp, da det kun krævede en enkelt sejr mere for at vinde serien og dermed indtage den danske volleyballtrone som Danmarksmestre sæson 2021/22. Som sagt, så gjort – men det blev ikke uden lidt finaledramatik.

For 3. DM-finale blev lidt af en gyser med præcis den nerve og dramatik, man som tilskuer håber på. Middelfart VK kom bedst fra start, men blev derefter sat tilbage med en skade hos nøglespillerne Christopher Jay Gavlas, hvilket gav Gentofte Volley momentum i anden og tredje sæt. I fjerde sæt genfandt Middelfart rytmen og i et tæt ræs mod afslutningen havde de marginalerne med sig. Herfra så hjemmeholdet sig ikke tilbage, og stærkt hjulpet på vej af et brølende hjemmepublikum kunne Middelfart i sikker stil afgøre Danmarksmesterskabet med en solid afslutning i femte sæt.

Cheftræner Martin Ølgaard Stenderup blev dagens mand i skysovs, da han måtte træde på banen som hævererstatning for Gavlas.

– ”Det er en super fed måde at vinde på. Ikke nok med, at vi vinder i tre kampe, vi vinder også i en kamp, hvor det ikke rigtigt kører for os. Men det er tydeligt at se, at det er os, der vil det mest i dag”, fortæller han efter kampen. 

-“Jeg har aldrig vundet DM som spiller, så i dag er jo nok det tætteste jeg er kommet på det (red. som spillende træner). Det er jo skide sjovt at spille de her kampe, så jo, det betyder helt sikkert meget for mig”, afslutter han. 

Med guldmedaljerne om halsen kan Middelfart VK fejre klubbens femte Danmarksmesterskab, hvoraf det sidste var for præcis 10 år siden i 2012. 

Kampen sæt for sæt:
De to hold startede første sæt med fuld koncentration for opgaven foran dem. Sættet startede da også tæt, men med en række stærke server fra Irvan Singh Brar, fik Middelfart skabt et lille hul på pointtavlen. Gentofte pustede dog konstant fynboerne i nakken, og ved 19-19 fik de skabt kontakt med en kill-blok af dimensioner serveret af Mads Møllgaard. Fynboerne lod sig ikke skræmme, og fortsatte kursen mod sætsejr 25-22.

Gentofte fandt en bedre rytme fra begyndelsen af andet sæt, hvor de tog teten og føringen fra start. Middelfart fik dog hurtigt fat igen og herfra blev det et uhyre tæt ræs mod sætsejren. Midt i sættet måtte Middelfart VKs faste hæver, Christopher Jay Gavlas, skiftes ud med en skade, og spillende træner Martin Ølgaard Stenderup måtte træde ind. Det skabte momentum på Gentoftesiden, som bragte sig foran i slutningen af sættet. Gavlas kom ind igen, men Gentofte havde kursen sat og vandt andet sæt 21-25 med et servees af Mikkel Møller Andersen

Middelfart genfandt rytmen i tredje sæt, hvor de med et højt servepres bragte sig i front fra start. Igen måtte Middelfarts Gavlas dog udgå til behandling, som Gentofte igen udnyttede til deres fordel. Med højt tempo på hævningerne og en bred pallette af angrebsspillere i hopla, fik udeholdet lukket tredje sæt med 17-25.

I fjerde sæt fik Middelfart igen styr på spillet, stadig med træner Martin Ølgaard Stenderup på banen. De to hold fulgtes atter tæt, og spændingen var til at føle på. Godt hjulpet på vej af et brølende hjemmepublikum fik Middelfart bragt sig foran i slutningen af sættet, og hallens tag lettede næsten, da hjemmeholdet fik lukket sættet 25-23.

Og så var femte sæt en realitet. Havde man før tænkt, at kampen var spændende, nåede femte sæt nye højder. Publikum gav hjemmeholdet luft under vingerne, og det skabte i høj grad energi hos Middelfartmandskabet, der fik lukket godt ned for Gentoftes angrebsspillere. Fynboerne var mod slutningen af sættet urørlige og afsluttede finaleserien med 15-9 i femte sæt.

Volleyligaen: DM-finaleserie, herrer:
09.04: Middelfart VK – Gentofte Volley: 3-2 (24-26, 22-25, 25-20, 25-20, 15-11)
14.04: Gentofte Volley – Middelfart VK: 0-3 (23-25, 22-25, 23-25)
18.04: Middelfart VK – Gentofte Volley: 3-2 (25-22, 21-25, 17-25, 25-23, 15-9)