Medaljeoptimisme hos Nordenskov UIF

I en lille by med under 700 indbyggere placeret solidt i den sydvestjyske muld et sted mellem Varde og Grindsted oser det af volleyball. For selvom Nordenskov ikke fylder meget på et landkort, har klubben Nordenskov UIF Volley i høj grad gjort sit indtog på det danske Volleyligakort – og søndag den 26. september får…

:

I en lille by med under 700 indbyggere placeret solidt i den sydvestjyske muld et sted mellem Varde og Grindsted oser det af volleyball. For selvom Nordenskov ikke fylder meget på et landkort, har klubben Nordenskov UIF Volley i høj grad gjort sit indtog på det danske Volleyligakort – og søndag den 26. september får klubben fornøjelsen af at åbne ballet til Volleyligasæsonen 2021/22.

Med en god blanding af lokale kræfter krydret med udenlandsk forstærkning har Nordenskov UIF på deres få sæsoner i Volleyligaen allerede formået at skabe imponerende resultater. Fra deres første sæson i Volleyligaen i 2018/19 har klubben hurtigt etableret sig i landets bedste række og allerede i sæson 2019/20 opnåede klubben sit hidtil bedste resultat med en bronzemedalje i Pokalturneringen og sølvmedalje i en Coronaafkortet version af Volleyligaen.

Efter en skuffende sæson 2020/21 er der til den indeværende sæson 2021/22 blevet skiftet godt og grundigt ud på rosteren, hvor der er hentet nye udenlandske kræfter fra Australien, Canada og USA foruden en ny canadisk cheftræner, Craig Marshall, der med sine 16 års trænererfaring fra bl.a. University of Alberta skal styre klubben mod nye medaljehåb.

– Craig Marshall, headcoach: ”Med en ny gruppe internationale atleter, en ny træner og en verden, der får bedre styr på Covid-19 pandemien, bygger denne sæson op til at blive fyldt med spænding, passion og endelig tilskuere! Vi er motiverede til at komme stærkt tilbage efter et svært halvandet år, og vi er klar til at kæmpe os frem mod Final4 i både Pokalturneringen og Volleyligaen.”
– Jakob Møller, Sportschef: “Med erfaringer fra sidste sæson og den store udskiftning in mente, kan det måske synes lidt naivt at spå, at Nordenskov (med stor udskiftning igen) er med til det sidste i kampen om medaljerne, når de skal uddeles til foråret. Ikke desto mindre, så jeg er optimistisk. Vi har fået nogle rigtig spændende og underholdende spillere ind, vi har fået en træner, som vi føler passer perfekt i vores setup, vores organisation har lært ekstremt meget af sidste år, men mest af alt, så er den altafgørende base af danske spillere modnet rigtig meget. Det glæder vi os til at få prøvet af.”

Dem skal du holde øje med:

Ryan Mather (USA): Top diagonal i National Volleyball Association 2020/2021, 3. sæson som udenlandsprofessionel (tidligere Finland og Luxembourg). Ryan er en stor og fysisk spiller, man ikke vil kunne undgå at lægge mærke til.

Lars Nielsen og Søren Gregersen: Lokale spillere, der er vokset meget over de seneste sæsoner. Stærke, men rolige og stabile ledere, der er fantastiske kulturbærere, i særdeleshed for de udenlandske spillere.

Billy Greber (AUS): Ungt australsk hævertalent. 2020/2021 Volleyball National League-deltagelse med det australske landshold, første professionelle udlandssæson.

Anders Laugaard: Foregangsmand i den fysiske træning, har vist meget lovende takter op til sæsonstart.

 Truppen:

*tilgange i sæson 21/22

Hæver
#4 Billy Greber (AUS)*
#9 Emil Birk Jensen

Kant
#5 Jordan Peters (CAN)*
#11 Anders Laugaard Gravesen
#13 Jeppe Treldal Helsinghoff
#17 Lars Vestergaard Nielsen

Diagonal
#8 Kristian Røv (NOR)
#14 Ryan Mather (USA)*

Center
#3 Kyle Behiels (CAN)*
#6 Johan Ryssdal Tveit (NOR)
#12 Søren Kallehauge Gregersen

Libero
#1 Jonas Foldager

Afgange fra forrige sæson:
Joel Regehr (Beauvais Oise UC, FRA)
Adam Odysseas (ikke offentliggjort)
Louis Richard (Costa Mesa Stunners)
Max Senica (Australian Volley, Center of Excellence)
Emil Blankholm (VK Vestsjælland)