Marienlyst-Fortuna er tilbage på den danske volleyballtrone

Ikke siden 2017 er det lykkedes den fynske Volleyligaklub Marienlyst-Fortuna at sikre sig guldmedaljen og Danmarksmesterskabet. Det blev der lavet om på her til aften i en fantastisk kulisse i Odense. Med to sejre i bagagen havde Marienlyst-Fortuna skabt de bedste forudsætninger for fredagens opgør, da det kun krævede en enkelt sejr mere for at…

:

Ikke siden 2017 er det lykkedes den fynske Volleyligaklub Marienlyst-Fortuna at sikre sig guldmedaljen og Danmarksmesterskabet. Det blev der lavet om på her til aften i en fantastisk kulisse i Odense.

Med to sejre i bagagen havde Marienlyst-Fortuna skabt de bedste forudsætninger for fredagens opgør, da det kun krævede en enkelt sejr mere for at vinde finaleserien og dermed mesterskabstitlen. Det krævede dog en stærk indsats fra holdet, der måtte bevare overblikket, da gæsterne fra Nordenskov UIF bragte sig foran. 

Fra første bold lignede det nemlig ikke et jysk mandskab, der lod sig påvirke af opgørets afgørende betydning. I en aldeles velbesøgt Klostermarkshal, med både tilskuere fra hjemme- og udeholdet bragte Nordenskov UIF sig nemlig foran 0-1 efter første sæt. Et stærktspillende hjemmehold, med fantastisk opbakning i ryggen, fik dog rystet de værste nerver af sig, og pludselig var stillingen 2-1 i sæt. 

Fjerde, og måske afgørende sæt, skulle vise sig at blive lige så tæt, som sæsonhistorikken tilskriver aftenens to finalehold. Der blev kæmpet for hver en bold, og langt ind i sættet var der konstant kun et enkelt point mellem holdene. Gæsterne fra Nordenskov fik dog spillet sig til et forspring på tre point ved stillingen 17-20. Men endnu engang viste hjemmeholdet, hvorfor de for kun tre måneder siden hev Pokaltitlen hjem. Marienlyst-Fortuna fik endnu engang vendt sættet, og med en fantastisk blok af Nikolaj Hjorth og Einar Andersson endte den sidste bold i gulvet, og taget løftede sig af spillere og tilskueres jubeludbrud. En fantastisk kulisse at slutte sæsonen af på og sikre sig mesterskabstitlen ifølge cheftræner, Martin John Collins og anfører, Nikolaj Hjorth: 

– ”Det er helt uvirkeligt! Vi gik ind til finaleserien med selvtillid, men jeg troede virkelig ikke, at vi ville kunne slå dem i tre kampe. Vi har haft nogle virkelig tætte kampe hele sæsonen, men jeg er så glad for, at vi kan gøre det færdig her på vores hjemmebane,” fortæller cheftræneren, der bakkes op af sin anfører:

– ”Det var endnu en hård kamp mod et godt hold, men det er bare rigtig fedt, at vi får den lukket i dag på hjemmebane. Venner og familie er her i hallen i dag, og vi skal bare fejre det med dem alle sammen nu,” fortæller en glad anfører efter sejren.  

En fantastisk sæson for det fynske mandskab endte i guldregn i Klostermarkshallen, og holdet sikrer sig dermed The Double for sæson 2022/23.

Volleyligaen: DM-finaleserie:

15.04: Marienlyst-Fortuna – Nordenskov UIF: 3-2 (25-21, 22-25, 21-25, 31-29, 15-13)
18.04: Nordenskov UIF – Marienlyst-Fortuna: 1-3 (15-25, 22-25, 25-20, 23-25)
21.04: Marienlyst-Fortuna – Nordenskov UIF: 3-1 (23-25, 25-17, 25-22, 25-23)