Ligakvinder fra Amager VK vil genetablere sig i Volleyligaen

Amager Volleyball Klubs ligakvinder gjorde kometkarriere i Volleyligaen, hvor de som nyt hold i 15/16 strøg direkte mod toppen og vandt bronze – en placering de fastholdt de følgende to sæsoner. Herefter var klubbens bedste damehold væk fra Volleyligaen i to sæsoner og fik så comeback i sæson 20/21, som desværre blev forkortet væsentligt for…

:

Amager Volleyball Klubs ligakvinder gjorde kometkarriere i Volleyligaen, hvor de som nyt hold i 15/16 strøg direkte mod toppen og vandt bronze – en placering de fastholdt de følgende to sæsoner. Herefter var klubbens bedste damehold væk fra Volleyligaen i to sæsoner og fik så comeback i sæson 20/21, som desværre blev forkortet væsentligt for klubben pga. Corona.

Men NU er Amager VKs ligakvinder klar til at (gen)etablere sig i Volleyligaen, og efter næsten tre sæsoner væk fra landets bedste række handler det i første omgang om at finde fodfæste og spille et nyt hold sammen. Til denne opgave har klubben genindsat en velkendt trænertrio bestående af Lars Engell som cheftræner samt Jovan Sajnberger og Thomas Bendtsen som assisterende trænere, som alle tre også var med ved holdets seneste bronzetriumf i 2018.

– Thomas Bendtsen, assistent træner: ”Vi arbejder i denne sæson med at etablere os i Volleyligaen, og selvom at vi ikke nødvendigvis har en målsætning omkring et bestemt resultat, så går vi ind til alle kampe for at vinde og yde vores bedste. Vi arbejder med udvikling af holdet som helhed og den enkelte spiller, da vi ønsker at skabe et miljø hvor alle udvikler sig så meget som de kan.”

Dem skal du holde øje med:

– af assistenttræner, Thomas Bendtsen   

Forrige sæson kom Carla Günnewig til AVK, men sæsonen var kort og vi fik aldrig rigtig set hendes store potentiale, så vi ser frem til at hun rigtig kan folde sig ud i år.

Fra Holte har vi fået Astrid Empacher på holdet. Astrid har stor erfaring som hæver i Holte og på landsholdet og det bliver godt at vi i denne sæson har to hævere som kan presse hinanden.

Fra VK Vestsjælland har vi fået tilgang af Emma Gylling. Emma er et de helt store unge talenter i Danmark, så det bliver rigtig spændende at følge hendes udvikling i løbet af sæsonen.

 Truppen:

* tilgange i sæson 21/22

Hæver
#1 Astrid Liv Kofoed Empacher *
#11 Tuule Treiberg (EST)

Kant
#2 Carla Günnewig (GER)
#4 Tabitha Schrøder-Knudsen
#7 Viktoria Andrea Kanyik (HUN)
#10 Anne Weiss (GER)
#15 Line Fog Korntved*

Diagonal
#13 Isabel Viszokai*
#16 Emma Gylling Nielsen*

Center
#8 Mai Glerup Kristensen*
#9 Emilie Much Gregersen
#17 Anna Puggaard Klemen Sørensen*

Libero
#3 Sidse Andersen *

Afgange fra forrige sæson:
Emma Andersen (stoppet)
Thik Bak (stoppet)
Fränze Svare-Lindner (stoppet)
Freja Birkemose (Gentofte)
Frida Kjøller Jensen (stoppet)
Olivia von Holstien (stoppet)
Erika Færø Højgaard (hjem til Færøerne)