Gentoftes ligakvinder holder fokus på detaljen

Hos sidste sæsons sølvvindere i kvindernes Volleyliga, Gentofte Volley, har opstarten til en ny sæson været langt fra ”business as usual”. Med et nyt trænerteam og massiv udskiftning i truppen har der nemlig været en del brikker, der skulle på plads frem mod sæsonstart. Alt dette bliver spændende at følge, når de lørdag den 2.…

:

Hos sidste sæsons sølvvindere i kvindernes Volleyliga, Gentofte Volley, har opstarten til en ny sæson været langt fra ”business as usual”. Med et nyt trænerteam og massiv udskiftning i truppen har der nemlig været en del brikker, der skulle på plads frem mod sæsonstart. Alt dette bliver spændende at følge, når de lørdag den 2. oktober åbner kvindernes Volleyliga med et opgør på hjemmebanen i Kildeskovshallen mod Team Køge.

Selvom Gentofte Volley i mange år har været dominerende på herresiden, har klubben i de sidste par også udviklet sig på damesiden, som på ganske kort tid har etableret sig i Volleyligaens top. Efter nogle års pause væk fra landets bedste række, blev Gentoftes bedste damehold i sæson 18/19 nemlig igen en del af Volleyligaen, hvor de lagde ud med en 6. plads. Herefter fulgte en bronzemedalje i en coronaafkortet sæson 19/20, for så at opnå klubbens bedste resultat på damesiden i sidste sæson, hvor holdet vandt sølvmedaljen i Volleyligaen.  

I denne sæson starter Gentofte dog på en måde lidt forfra, for både holdet og trænerstaben ser nu ganske anderledes ud. Af de i alt 14 spillere på holdkortet er der blot 6 gengangere fra forrige sæson, mens truppen er blevet suppleret med en række danske og udenlandske spillere. Til at samle dette nye puslespil har Gentofte fået en utrolig erfaren headcoach til holdet, nemlig italienske Allesandro Lodi, der har coachet i mange forskellige topligaer, blandt andet i Finland, Japan og Polen. Sammen med resten af trænerteamet – hvor tidligere ligaspiller og -træner Martin Olesen bl.a. er tiltrådt som assisterende træner – er missionen derfor først og fremmest at vokse individuelt og som hold.  

– Assistant Coach Martin Olesen ”Vores forventninger og målsætninger er meget høje men ikke orienterede mod resultater, da disse delvist er ude af vores kontrol. Alle vil gerne vinde, så det snakker vi ikke om – det er kun ord. Vores fokus ligger i de skridt som vi individuelt skal tage, for at vi vokser som hold. Vi tager os af detaljerne i øjeblikket og lader stillingen passe sig selv.

Dem skal du holde øje med:

– af ass. coach, Martin Olesen 

“Som det fremgår, har der været stor udskiftning af spillere på holdet. Derfor er det meget svært at spå om profiler så tidligt i sæsonen. Med vores nye træningsmiljø har hver en spiller et stort ansvar. Forhåbentlig vil det afspejles tydeligt i vores spillestil.”

 Truppen:

*tilgange i sæson 21/22

Hæver
#12 Florina Alexandru (ROM) *
#15 Ann-Katrine Bisgaard Håkansson

Kant
#4 Olivia Kristine Massa
# 6 Isabel Fugmann *
# 7 Sara Helmer Jensen *
#8 Freja Schmidt Mühlendorph Birkemost *  
#10 Mira Natius Abildgaard*
#16 Mathilde Borup Jeppesen
#17 Anine Sofie Markersen

Diagonal
#1 Emma Prudence Burton (AUS) *   

Center
#9 Sina Maschek (GER) *
#11 Silva Louise Massa
#13 Louise Thorlund Hansen

Libero
#2 Maya Wright (GBR) *

Afgange fra forrige sæson:
Ida Frederikke Lillelund (Stoppet)
Sofie Østerberg (Udveksling USA)
Sigrid Friis Christiansen (overgået til træningsspiller)
Amalie Jørgensen (Tchalou Volley Club – Belgien)
Isabella Hegelund Nielsen (Brøndby)
Charlene Manuella Johnson (Brøndby)
Laura Thomsen (Brøndby)
Nanna Kunde (Stoppet)