Brøndby VK forstærker med hjemvendte stjerner

Med 12 DM-medaljer fra kvindernes bedste række – hvoraf fem af dem endda er i guld – har Brøndby VKs ligakvinder været et af de mest vindende hold i Volleyligaen det sidste årti. I 2021 endte Brøndby VK dog for første gang i 11 sæsoner uden for Volleyligaens medaljerække, men noget tyder på, at det…

:

Med 12 DM-medaljer fra kvindernes bedste række – hvoraf fem af dem endda er i guld – har Brøndby VKs ligakvinder været et af de mest vindende hold i Volleyligaen det sidste årti. I 2021 endte Brøndby VK dog for første gang i 11 sæsoner uden for Volleyligaens medaljerække, men noget tyder på, at det blot var en engangsforeteelse.

For i denne sæson er Vestegnsholdet blevet forstærket fra flere sider med en god blanding af unge danske talenter, rutinerede kræfter, udenlandske spillere og ikke mindst hjemvendte stjerner – heriblandt diagonalen Trine Noer Kjelstrup, der de sidste tre sæsoner har været professionel i Europa. Trænerteamet har nu amerikanske Dan Pawlikowski i front, som sidste sæson vandt guld med Gentofte Volleys ligaherrer – om han kan gentage succesen i Brøndby bliver spændende at følge.

-Headcoach Dan Pawlikowski udtaler: “Vi er meget spændt på at se formatet af det hold, vi har i Brøndby denne sæson. Selv med mange nye spillere og trænere har vi høje forventninger til os selv som hold, men vi er godt klar over, at det måske vil tage et stykke tid før vi når vores topniveau. Vi glæder os til at skulle spille mod de andre hold i ligaen og se hvor meget vi kan nå at udvikle os over denne sæson.”

Dem skal du holde øje med:

– af formand, Steen Spangen.

Mette Breuning: Hun er med efterhånden en del år på holdet en af de bærende kræfter både sportsligt og kulturelt. En spiller der altid leverer optimalt til både træning og kamp.

Isabella Hegelund Nilsen: Ny spiller på holdet, som i sidste sæson voldte os problemer med at få bolden i gulvet. Vi kan nu glæde os over den hurtige og teknisk dygtige libero på egen side.

Paulina Hougaard-Jensen: Hun er spilleren der er kommet tilbage efter et stort eventyr i udlandet. Fire år på Colorado State University, fulgt op af et år i Tyskland, hvor en skade holdt hende ude i hele sæsonen. Vores dygtige fysioterapeut er nu ved at have hende klar igen og vi ser frem til hendes evner i både angreb og blokade.

Trine Noer Kjelstrup: Spilleren med den største internationale erfaring fra flere udenlandske klubber, på hvilke hun altid har været en bærende kraft. Vi ser frem til at få glæde af hendes store power i angreb og serv.

 Truppen:

*tilgange i sæson 21/22

Hæver
#1 Tess Aubrey Reid (USA) *
#2 Tajma Muharemovic

Kant
#3 Charlene Manuela Mayo Johnsen *
#8 Laura Risbæk Thomsen*
#9 Sille Slott Hansen

Diagonal
#5 Trine Noer Kjelstrup*
#15 Lucia Babic

Center
#4 Emilie Wettendorff Højlund *
#11 Pauline Hougaard-Jensen*
#12 Mette Breuning
#14 Rocia Fortuny Pena

Libero
#6 Isabella Hegelund Nielsen*
#16 Nicole Christine Pawlikowski *

Afgange fra forrige sæson:
Sofia Bisgaard (Beachvolleyball)
Freja Holme Barkler (Beachvolleyball)
Julie Molin de Blanck (Stoppet)
Florina Alexandru (Gentofte Volley)
Emma Burton (Gentofte Volley)