ASV Elites ligadamer sigter efter toppen af ligaen

Den traditionsrige klub Aarhus Studenternes Volleyballforening – eller mere mundret ASV – har en lang og aldeles medaljeindbringende historie – i særdeleshed for damesiden. Startende fra 1963 og helt frem til begyndelsen af 90’erne var klubbens bedste damehold ofte en del af top3 i den bedste række og har vundet DM-titlen fire gange og Pokaltitlen…

:

Den traditionsrige klub Aarhus Studenternes Volleyballforening – eller mere mundret ASV – har en lang og aldeles medaljeindbringende historie – i særdeleshed for damesiden. Startende fra 1963 og helt frem til begyndelsen af 90’erne var klubbens bedste damehold ofte en del af top3 i den bedste række og har vundet DM-titlen fire gange og Pokaltitlen fem gange.

I nyere tid er det blevet til en bronzemedalje i sæson 2018/19 (under navnet Elite Volley Aarhus) og en sølvmedalje i Pokalturneringens Final4 i februar 2020, som blev afviklet på hjemmebanen i Aarhus. Selvom der har været lidt udskiftninger i truppen, og unge kræfter er trådt til, består holdet stadig af en stærk kerne af lokale spillere, der har efterhånden har mange års erfaring fra Volleyligaen og på landsholdet.

I sidste sæson blev det til en 6. plads i ligaen for Aarhus holdet – en placering som den nye og erfarne headcoach, Nicolai Haun Hjøllund håber på at forbedre i år.

– Cheftræner, Nicolai Haun Hjøllund: ”Efter en lidt skuffende sæson i ligaen sidste sæson, så er holdet nu opsatte på at vise, at de for alvor hører til i toppen af ligaen. Vi træder derfor ind i den nye sæson med et hold af rigtig gode og motiverede spillere. Hvis vi formår at spille godt på de rigtige tidspunkter i løbet sæsonen, så ser jeg det som en realistisk målsætning at kvalificere os til final4 i Pokalturneringen og semifinalerne i ligaen. Derudover er målet for sæsonen selvfølgelig også at udvikle spillerne individuelt og i den grad også som hold.”

Dem skal du holde øje med:

– Emilie Stenholt Krogh: Med flere års erfaring fra både den danske liga og det danske landshold, så er Emilie en spiller, der har stor betydning holdet. Emilies hårdtslående angreb er uden tvivl noget, der vil gøre skade på de fleste hold i ligaen, og hun er derfor en vigtig spiller i holdets offensiv.

– Frederikke Stenholt Krogh: Frederikke er en spiller, der har udviklet sig rigtig meget de seneste par år, og det har derfor gjort at hun er blevet en fast del af startopstillingen på det danske landshold. Med Frederikke på holdet, så står vi med et rigtig godt kort i forhold til fysik og power, der bestemt kan hjælpe holdet til sejre.

– Ditte Kjær: Ditte har gennem årene udviklet sig til at være en af de bedste liberoer i den danske liga. Det er derfor ikke uden grund at hun også spiller på det danske landshold. Ditte er hurtig spiller, der i stor stil mestre alle spillets facetter som libero, og hun derfor en vigtig brik i forhold til at styre holdets modtagning og forsvar.

 Truppen:

* tilgange i sæson 21/22

Hæver
#3 Caroline Stenholt Krogh*
#16 Louise Holm Iversen

Kant
#5 Réka Luca Körtvélyessy (HUN)
#6 Julie Jensen
#7 Eva Winther Nagata
#8 Tenna Skyum Donslund
#10 Frederikke Stenholt Krogh

Diagonal
#9 Emilie Stenholt Krogh

Center
#4 Sara Marie Vindum Hansen
#11 Teresa Haugaard Nielsen
#17 Rebekka Leitzke

Libero
#13 Luise Jensen*
#14 Ditte Kjær Hansen

Afgange fra forrige sæson:
Anne Katrine Ravn (ASV 1. Div)
Anne Semb Christophersen (ASV 1. Div)
Camilla Holm Iversen (ASV 1. Div)
Natascha Winther Olsen (ASV 1. Div)
Helena Elbæk (Finland)